N-VA Leuven kondigt op haar nieuwjaarsreceptie top 4 en lijstduwer aan voor de gemeenteraadsverkiezingen

Op 19 januari 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen

De nieuwjaarsreceptie van N-VA Leuven in het provinciehuis werd druk bijgewoond. Professor Mark Elchardus en schepen Els van Doesburg gingen er met elkaar in gesprek over identiteit, democratie en migratie. De link naar het lokale bestuursniveau werd daarbij duidelijk gelegd.

N-VA Leuven zet het jaar 2024 in met gezonde ambitie.

Lijsttrekker Zeger Debyser is 58 jaar en woont in Heverlee. Hij is arts en professor en werkt aan de KU Leuven. Hij is papa van 4: “Als kandidaat-burgemeester wil ik Leuven nog beter maken. Mijn luistertoer leert dat N-VA meer dan ooit het alternatief is voor een betere mobiliteit, een hogere veiligheid, lagere belastingen en meer inspraak in een sociaal-rechtvaardig Leuven. Gelukkig word ik omringd door een super team waarvan ik de eerste namen graag wil bekend maken.”

 

 

 

Lies Verlinden staat op plaats 2 en woont in Leuven centrum. Ze  is 39 en mama van twee zoontjes. Als federaal ambtenaar houdt ze zich bezig met dataveiligheid, kwaliteitsprocedures en communicatie. Lies is “eeuwige student” en heeft 8 masters op de teller. In de gemeenteraad houdt ze zich bezig met veiligheid, dierenwelzijn en mobiliteit. Lies: “Veiligheid komt voor ons op de eerste plaats. Leuven moet een plek blijven waar je veilig kan uitgaan en met een gerust hart je fiets kan stallen. Waar onveilige situaties doortastend worden aangepakt. Daarnaast betekent veiligheid ook veiligheid in het verkeer, met aandacht voor élk type weggebruiker.

Op plaats drie vinden we Pieterjan Vangerven uit Kessel-lo terug. Pieterjan is 34 jaar en doctor in de toegepaste economische wetenschappen (KU Leuven). Als sportman doet hij iedere dag aan zwemmen, fitness of volleybal. Sinds 2020 is hij actief in het sportbeleid op het kabinet van minister Weyts. Pieterjan staat aan de leiding van de Vlaamse Zwemfederatie. In de gemeenteraad focust hij op de thema’s financiën, economie en sport. Pieterjan: “Ik ga voor een bruisende handel en horeca. Een stad die de aanwezige kennis gebruikt voor innovatie en zo het leven van de Leuvenaar verbetert. Minder belastingen en boetes en gezonde stadsfinanciën waarbij geen schulden worden opgestapeld. Daarnaast wordt mogen het al lang beloofde  50 m-zwembad en de nieuwe balsportenhal er eindelijk komen.

Op plaats 4 staat Debby Appermans. Debby is 42 jaar, mama van 2+2 en al vele jaren werkzaam als tandarts in haar eigen praktijk te Kessel-Lo. Sinds deze legislatuur is ze ook gemeenteraadslid in Leuven, waarbij ze zich sterk richt op openbare werken, parkeerbeleid, wonen en dierenwelzijn. Debby: “Leuven moet terug bereikbaar zijn. Iedere weggebruiker moet welkom zijn in Leuven. Wij Kesselaars lusten dat circulatieplan niet! En dat Leuvens dierenasiel moet er eindelijk komen.

Veerle Bovyn zal de lijst duwen. Ze is 45 jaar, woont in Kessel-lo en is werkzaam als osteopaat en als lichaamsgerichte psychotherapeut. Veerle legt zich toe op de thema’s zorg, mobiliteit, klimaatbeleid, milieu en natuur. Zij toont bij uitstek het warme, zorgzame aspect van N-VA. Veerle: “Ik ga voor een realistisch klimaatbeleid in een sociaal-rechtvaardige stad waar het goed is om te wonen. En voor een zorgzame stad waar de zorgverleners nog hun patiënten kunnen bereiken.

Zeger Debyser: “Met deze toppers kiezen we voor ervaring en aanvullende competenties. Kandidaten die denken, durven en doen. Samen met dit team en met u Leuvenaar schrijven wij het verhaal van Leuven. Het verhaal van Leuven 2024.

Contacteer:

  • Lijsttrekker en fractievoorzitter N-VA Leuven Zeger Debyser - 0491 22 71 52- zeger.debyser [at] leuven.be
  • Voorzitter N-VA Leuven Wieland Verbrugghe - 0476 66 19 95 - wieland.verbrugghe [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is