Veerle Bovyn

Ik ben Veerle Bovyn, 40 jaar. Geboren uit een hartelijke West-Vlaamse vader en een fiere Brabantse moeder en opgegroeid in Lubbeek. Nu woon ik al 15 jaar in Kessel-Lo , reeds 10 jaar in de Heidebergstraat. Ik werk als osteopaat en als trainer in Emotioneel Lichaamswerk®. Ook sport zit me in het bloed. Kort na mijn studie in Gent combineerde ik mijn werk als zelfstandige met de studie Regent aan Groep T - Leuven. Twee jaar geleden werkte ik kort mee aan de opbouw van She & Company. Een bedrijf van enkele krachtige vrouwen die de potentie van het vrouwelijke binnen bedrijven en systemen willen opwaarderen. Ik leerde er werken met innovatieve methoden, trainingen en processen om het mannelijke en vrouwelijke meer in balans te brengen.
 
Het werken in de persoonlijke relatie één op één is me zeer dierbaar. Wat een mens gelukkig maakt, dat is voor mij bijzonder boeiend. Het grotere ‘systeem’ waarin een mens zich bevindt is daarbij essentieel. Vandaar dat ik mijn interesse naar de samenleving en haar invloed op het individu concreet wil invullen met mijn inzet voor mijn stad. 
 
Wat ik waardeer bij N-VA zijn kenniskracht, duidelijkheid en vastberadenheid. Sterke eigenschappen die we nodig hebben. Deze vul ik graag aan met mijn persoonlijke kwaliteiten: verbinding, verdieping, lange termijn denken, zachtheid en intuïtie.
 
Ik ben dankbaar en erken dat waar in Leuven al aan gewerkt is, veel krachtig en schoon is. Ik beoog met n-va mee verandering en verrijking. Voor volgende thema’s wil ik mij inzetten:

  • Voor mij zijn welzijn en gezondheid zeer belangrijk. Dat de Leuvenaar zich goed in zijn vel kan voelen, is een basis voor geluk en tevredenheid.
  • Ik sta voor integratie van alle kansengroepen. Ik wil graag dat elk zich thuis en ‘erbij’ kan voelen.  Verbindende, open en respectvolle communicatie tussen alle betrokkenen van de plek waar we wonen, is daarbij belangrijk. Ik heb ervaring in communicatie die nodig is voor echte participatie en inspraak.
  • Ik wil me inzetten voor intercultureel vrouwenwerk en vrouwen vanuit verschillende culturen samenbrengen, om elkaar in onze kracht te ontmoeten. 
  • Ecologie. Groenbehoud en extra groen creëren; ik ben blij dat N-VA Leuven hier een speerpunt van maakt. Leuvenaars, groot en klein, die genieten in het groen, dat zie ik graag. Daarnaast wil ik ons beleid en onze stad mee sensibiliseren tot investeren in hernieuwbare energie . 
  • Sociale veiligheid. Leuven is een mooie stad. Voor een veilig verkeer zijn er gelukkig velen die zich inzetten. Die veiligheid zit hem ook in ’s avonds of ‘s nachts veilig buiten kunnen komen. Getuigenissen over onveilige ervaringen, raken me. Leuven is een veilige stad en het kan nog beter.