Verkeersveiligheid in Kessel-Lo in het gedrang. N-VA verbijsterd over annulering commissie mobiliteit net na de invoering van het circulatieplan Kessel-Lo.

Op 13 september 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Het regent vragen en opmerkingen over het circulatieplan in Kessel-Lo. Los van de kritiek op het plan zelf, zijn er heel wat opmerkingen over de slordige uitvoering en regelrechte verkeersonveiligheid. Voorrangsregels werden gewijzigd zonder verwittiging en bovendien zijn die nieuwe regels allesbehalve logisch. Vaak ontbreekt duidelijke signalisatie.

N-VA had dan ook graag vragen gesteld aan de schepen in de commissie mobiliteit nu donderdag. Groot was de verbazing dat die niet door gaat. Er bestaat een regel dat een commissie kan geannuleerd worden bij gebrek aan punten voor de gemeenteraad. Maar dat de commissie mobiliteit niet doorgaat in de maand net na de invoering van het circulatieplan, ondanks uitdrukkelijke vraag van de N-VA-fractie, roept toch heel wat vragen op.

Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “Ik had bijvoorbeeld willen weten waarom de bewoners van de Korbeek-Lose Straat en Oude Baan niet zijn verwittigd van de gewijzigde voorrangsregeling in hun straat. En waarom blijft de voorrang van rechts wel geldig ter hoogte van de Philipslaan?”

Raadslid Veerle Bovyn: “En ik had willen vragen om een duidelijke aanduiding van de fietsoversteek ter hoogte van het Locomotievenpad aan te brengen. Het stopbord zit verstopt achter bladeren?”

Raadsleden Debyser, Bovyn en Verlinden: “Dit college heeft steeds de mond vol van participatie maar wil niet eens in dialoog gaan met de oppositie die pertinente vragen wil stellen over het circulatieplan. Bovendien verdragen acute problemen met de verkeersveiligheid geen uitstel van bespreking. De verkeersveiligheid moet primeren!”

Contacteer:

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser : 0491 22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be
  • Gemeenteraadslid Lies Verlinden : 0479 61 87 66 - lies.verlinden [at] n-va.be
  • Gemeenteraadslid Veerle Bovyn : 0486 37 24 27 - veerle.bovyn [at] n-va.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is