Renovatie Stadhuis: vragen over invulling en onvrede over ontwerp van bovenbouw blijven bestaan.

Op 3 juni 2024, over deze onderwerpen: Cultuur, Financiën, Ruimtelijke ordening

Vandaag maakt het Leuvens stadsbestuur bekend dat de omgevingsvergunning voor de renovatie van het stadhuis werd goedgekeurd.

Bij N-VA Leuven reageert fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “Het stadhuis is de parel aan de Leuvense kroon, het icoon van onze stad dat het hart van iedere Leuvenaar sneller doet kloppen. De grondige renovatie en het beter toegankelijk maken van het stadhuis kunnen we zeker steunen. We zijn blij dat op onze vraag het stadhuis ook in de toekomst het politieke hart blijft in Leuven. Samen met de erfgoedverenigingen blijven er wel vragen over de nieuwe invulling. Hier zou de geschiedenis van onze stad moeten verteld worden.”

N-VA raadslid Katelijne Dedeurwaerder : “Over smaken en kleuren kunnen de meningen verschillen, maar met zo’n parel moet omzichtig omgesprongen worden. Het zeer duur ontwerp van bovenbouw op het voormalige politiekantoor (€4.416.500), heeft nooit onze voorkeur weggedragen. In commissievergaderingen hebben we gevraagd dit bij te sturen, tevergeefs. Het is jammer dat geen alternatieve oplossingen werden onderzocht. Zoals veel Leuvenaars vrezen we dat dit ontwerp afbreuk zal doen aan de unieke sfeer en het uitzicht op de Grote Markt en het stadhuis.”

Contacteer:

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser : 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] n-va.be
  • Raadslid Katelijne Dedeurwaerder: 0478/36.11.36 - katelijne.dedeurwaerder [at] hotmail.com

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is