Weyts investeert €5.524.844,15 in Leuvense scholen

Op 20 december 2019, over deze onderwerpen: Financiën, Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €35.000 in De Wijnpers in Leuven voor een nieuw serregebouw, €4.980.000 gaat naar de Gemeentelijke Basisschool, de Parkschool, het Heilige Hartinstituut Lyceum Middenschool, en de Pedagogische Humaniora – Heilige Hartinistituut Middenschool in Heverlee voor het uitbreiden van de scholencomplexen en dakwerken, en €509.400 voor de Vrije Basisschool-Rudolf Steinerschool-De Zonnewijzer en Vrije Basisschool De Twijg in Wijgmaal voor verbouwingswerken en gebouwuitbreiding. “Deze investering is heel welkom”, zegt Lorin Parys van N-VA-Leuven. “Vlak voor Kerst is dit heel goed nieuws voor alle leerlingen en leerkrachten van de betrokken scholen in Leuven”.

Wie wil investeren in onderwijskwaliteit, moet ook investeren in de kwaliteit van de gebouwen van ons onderwijs. Dat is precies wat Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) doet.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) een totaal van meer dan 5,5 miljoen euro in zeven Leuvense scholen. Dankzij die financiële steun van de Vlaamse Overheid kan de Wijnpers in Leuven met €35.000 een serregebouw plaatsen, kunnen in Heverlee de Gemeentelijke Basisschool en de Gemeentelijke Lagere School voor Buitengewoon Onderwijs De Parkschool verbouwingswerken doen met €4.800.000 en kunnen het Heilige Hartinstituut Lyceum Middenschool en het Pedagogische Humaniora – Heilige Hartinstituut Middenschool dakwerken laten uitvoeren voor bijna €175.000. Tenslotte kunnen in Wijgmaal De Zonnewijzer verbouwingswerken laten uitvoeren voor bijna €100.500 en de Vrije Basisschool De Twijg krijgt €408.960 om 4 extra klasgebouwen te laten plaatsen.

“Hier is echt nood aan”, zegt Zeger Debyser van N-VA-Leuven. “De school doet fantastisch werk, maar kan deze stevige financiële impuls zeer goed gebruiken. Goed nieuws voor de hele gemeente”.

In totaal voorziet minister Weyts deze regeerperiode maar liefst een half miljard euro voor schoolgebouwen. “N-VA-Leuven is heel blij dat de minister ook denkt aan onze Leuvense scholen”, besluit Katrien Houtmeyers, Kamer- en fractielid van N-VA Leuven.

Lorin Parys
Fractieleider N-VA gemeenteraad
0476/45.34.01

Zeger Debsyer
Gemeenteraadslid
0491/22.71.52

Katrien Houtmeyers
Gemeenteraadslid
0473/86.42.44

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is