Rijbaankussens veroorzaken te veel overlast

Op 17 februari 2024, over deze onderwerpen: Mobiliteit

N-VA roept op om alvast tijdelijk te stoppen met rijbaankussens te plaatsen, storende rijbaankussens meteen te verwijderen en in gesprek te gaan met de bewoners over de meest geschikte snelheidsbeperkende maatregelen.

Recent werden op meerdere plaatsen in Leuven rijbaankussens geplaatst als snelheidsbeperkende maatregel. In de Leming wordt terecht nog steeds de zin van de zone 30 aangeklaagd en in de Weggevoerdenstraat klagen de bewoners over trillingen en geluidsoverlast.

Volgens de bewoners zijn de kussens niet oordeelkundig geplaatst, niet voorzien op veel verkeer en bussen en geplaatst zonder inspraak van de buurt. Meerdere bewoners vrezen er nu voor dat ook in hun straat storende rijbaankussens worden geplaatst.

Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser reageert:

  1. Wij blijven tegen de veralgemeende zone 30 in verbindingsstraten; waar mogelijk worden daar beter fietspaden aangelegd om de verkeersveiligheid te verhogen.
  2. In de woonwijken kan een zone 30 de verkeersveiligheid verhogen. Verkeersremmende maatregelen worden in samenspraak met de buurtbewoners genomen.
  3. N-VA roept op om alvast tijdelijk te stoppen met rijbaankussens te plaatsen tot duidelijk is wat de overlast veroorzaakt, storende rijbaankussens meteen te verwijderen en in gesprek te gaan met de bewoners over de meest geschikte snelheidsbeperkende maatregelen.

Contacteer: lijsttrekker en fractievoorzitter Zeger Debyser 0491227152 - zeger.debyser [at] n-va.be

 

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is