N-VA pleit voor het behoud van parkeerplaatsen op het Sint-Hadrianusplein in Wijgmaal

Op 11 mei 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

De Stad Leuven wil het Sint-Hadrianusplein heraanleggen. Dat is nodig, want het plein ligt er schots en scheef bij. Maar in de plannen van de Stad Leuven verdwijnen daarbij wel alle parkeerplaatsen ondanks het protest van handel en horeca, buurtbewoners, kerkgangers, uitvaartondernemers….Volgens N-VA Leuven zal de parkeerdruk in de omliggende straten toenemen en wordt de bereikbaarheid voor handel en horeca sterk gereduceerd. N-VA wil dan ook dat de parkeerplaatsen blijven.

Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “Op mijn luistertoer hield ik zondagnamiddag halt in Wijgmaal. Op het Sint-Hadrianusplein. Alle parkeerplaatsen op het plein waren in gebruik. De inwoners van Wijgmaal waren erg duidelijk : de parkeerplaatsen afschaffen op het plein, zal de parkeerdruk verplaatsen naar de omliggende straten, waar nu al geen plaats is. Wie wint daarbij? Halfverharde en ingegroende parkeerplaatsen rond het plein kunnen hier perfect.”

Raadslid Debby Appermans: “In de commissie heb ik schepen Vansina gewezen op het belang van de parkeerplaatsen voor handel en horeca, voor senioren en mindermobielen. Parkeren op Ymeria of de Remysite is voor velen geen evidentie want te veraf. En wil men nu echt de plaatselijke zelfstandigen treffen. Waarom?”

Zeger Debyser: ”Wat ook opviel tijdens het luistermoment, was de grote weerstand in Wijgmaal voor de drieste bouwplannen van de stad. Dit rustige dorp wil niet verstedelijkt worden. De kunstgrasvoetbalvelden in het overstromingsgebied aan Ymeria, zijn een aantasting van de open ruimte, en een aanfluiting van het stedelijk beleid rond ontharding. Wat men in Wijgmaal wel wil, is een oplossing voor de mobiliteitsproblemen op de Wakkerzeelse Baan. Blokkentorens inkleuren zonder eerst de bestaande mobiliteitsproblemen op te lossen, dat kan er in Wijgmaal niet in. Bij mij ook niet. Wijgmaal verdient veel beter!”

Contacteer:

  • Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be
  • Gemeenteraadslid Debby Appermans: debby.appermans [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is