N-VA Leuven wil vakantiesportkaart KU Leuven promoten en uitbreiden

Op 20 mei 2021, over deze onderwerpen: Sport

Het belang van sport voor fysiek en mentaal welbevinden is door de huidige gezondheidscrisis meer dan duidelijk. Jammer genoeg hebben de maatregelen voor het inperken van het coronavirus ervoor gezorgd dat een deel van de bevolking minder beweegt. Zo blijkt uit onderzoek van KU Leuven, UGent en VUB dat 55% van de jongeren minder sport en beweegt dan voorheen. Een inhaalbeweging dringt zich dus op.

“Er hoeven niet altijd nieuwe initiatieven uit de hoed getoverd worden, soms kan het ook gewoon helpen om wat al bestaat of gedaan wordt, beter kenbaar te maken. Zo kent iedere Leuvenaar het ‘sportkot’. Momenteel biedt de KU Leuven van juni tot september een vakantiesportkaart aan voor 30 euro. Daarmee kan iedere Leuvenaar gebruik maken van de sportinfrastructuur van de universiteit voor basket, voetbal, badminton, tennis of zwemmen en ben je ineens verzekerd. Dit is een perfecte aanvulling op het sporten in clubs, wat tijdens de zomermaanden toch vaak even stilligt en een oplossing voor de ongebonden sporter”, vertelt gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven.

“Jammer genoeg is dit genereuze initiatief van de universiteit, die dit volledig op eigen houtje organiseert, veel te weinig bekend bij de Leuvenaars. Wij willen dat het stadsbestuur het bestaan van deze kaart veel breder bekend maakt bij de Leuvenaar via LVN, twitter, facebook en via een postercampagne promoot, want net nu sporten opnieuw mag, biedt dit de kans om voluit te genieten van de herwonnen vrijheid op een sportieve manier,” gaat raadslid Frieda Aerts verder.

“Daarnaast willen we bekijken hoe we, via een uitgebreide samenwerking met de KU Leuven, dit mooie initiatief kunnen uitbreiden naar alle vakanties en de weekends. Tenslotte gaan veel studenten tijdens de weekends toch nog steeds naar huis en wordt de infrastructuur dan onderbenut,” besluit Vangerven.

Pieterjan Vangerven
Gemeenteraadslid
0495/74.25.19

Frieda Aerts
Gemeenteraadslid
0479/46.28.87

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is