N-VA Leuven vraagt aandacht voor busgebruikers in de wijken aan de kazerne van Heverlee

Op 7 augustus 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Door wegenwerken in de laatste maanden werden de lijnen 4, 5 en 6 in de wijken aan de kazerne in Heverlee (Ter Duin, Kriekenboswijk, Pakenwijk…) al meerdere keren voor langere duur omgeleid langs de Geldenaaksebaan en de Hertogstraat.

Gemeenteraadslid Frieda Aerts: “Als senior en inwoner van de Pakenwijk vraag ik mij af hoever de stad begaan is met de mobiliteit voor de bewoners van de wijken aan de kazerne. Wij kregen te horen dat de bus weerom zal omgeleid worden, nu voor meer dan 3 maanden. In onze wijken wonen veel senioren. Voor jongeren is het nemen van de fiets geen probleem, maar ouderen die de wagen laten thuis staan, of die geen wagen hebben, voelen zich regelmatig in de steek gelaten door hun stad.”

Fractieleider en Lijsttrekker Zeger Debyser: “We vragen aan de stad om samen met de Lijn en in samenspraak met de buurt te zoeken naar alternatieve routes zodat het aantal niet bediende haltes erg beperkt blijft en dat senioren en mindermobiele Leuvenaars kunnen blijven hun koffietje gaan drinken of inkopen doen in het centrum.”


Contacteer:
Gemeenteraadslid Frieda Aerts : 0479/46 28 87 - frieda.aerts1 [at] leuven.be
Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser : 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is