Leuven nu ook duurste stad om te huren. Doelgroepenbeleid dringt zich op.

Op 7 februari 2024, over deze onderwerpen: Welzijn, Wonen

Vandaag werd bekend gemaakt dat Leuven nu ook de duurste stad van Vlaanderen is om te huren. N-VA Leuven vraagt een doelgroepenbeleid voor Leuvenaars die het moeilijk hebben op de woonmarkt.

Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “Dat Leuven een dure stad is om te wonen is geen nieuw feit. De wet van vraag en aanbod speelt hier volop. Maar dit wil niet zeggen dat een lokaal bestuur geen inspanningen kan doen voor bepaalde doelgroepen die het moeilijk hebben op de woonmarkt. We denken niet dat de Community Land Trust van de stad, waar zoveel inkt is over gevloeid, veel zoden aan de dijk heeft gezet. Het is trouwens wat vreemd dat de stad pas op het einde van de bestuursperiode een woonbehoeftestudie bestelde. Waar blijven overigens de resultaten van deze studie?”

Raadslid Debby Appermans: “We hebben reeds meermaals gevraagd om alvast de algemene bouwverordening aan te passen om kleiner wonen op maat van alleenwonenden mogelijk te maken. Daarnaast blijven we pleiten om in grote bouwprojecten meer woningen te voorzien voor mensen met een modaal inkomen en een band met Leuven.”

Zeger Debyser: “Ook Vlaanderen reikt oplossingen aan met het nieuwe voorstel van minister Diependaele voor budgethuurwoningen. We steunen overigens de geplande bouw van extra sociale woningen maar vragen rechtvaardigheid in de toewijzing en controle op de buitenlandse eigendommen. We leggen deze dagen de laatste hand aan ons verkiezingsprogramma waarin we extra oplossingen zullen voorstellen voor de doelgroepen die het moeilijk hebben op de Leuvense woonmarkt.”

Contacteer:

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser: 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be
  • Gemeenteraadslid Debby Appermans: debby.appermans [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is