Laat Honden Unief niet in de kou

Op 28 april 2022, over deze onderwerpen: Dierenwelzijn

Al geruime tijd trekt hondenschool Honden Unief uit Kessel-Lo aan de alarmbel. Gezien zij de huur van hun terreinen niet kunnen verlengen, moeten zij immers noodgedwongen op zoek naar een andere locatie. Deze zoektocht verloopt erg moeizaam. N-VA Leuven roept het stadsbestuur op om Honden Unief niet in de kou te laten staan.

N-VA gemeenteraadslid Lies Verlinden bevroeg schepen van dierenwelzijn Van Oppens reeds op de gemeenteraad van 21 februari over de mogelijkheden om de vzw te helpen. “Honden Unief is een gerenommeerde hondenschool waar een 400-tal baasjes met hun honden naartoe gaan om hen te trainen op gehoorzaamheid en te socialiseren. Het sprak voor zich dat onze fractie onmiddellijk mee aan de kar wilde trekken om een nieuwe locatie te vinden. Helaas liet de schepen toen weten nog niets gevonden te hebben. Ook in de volgende commissies bleek na aandringen geen oplossing in zicht.”

Het begint er dus meer en meer naar uit te zien dat Leuven zijn hondenschool verliest als deze zou moeten uitwijken naar een andere gemeente. “Het is toch wel jammer dat er in Leuven zo’n grote prestigeprojecten mogelijk zijn, maar dat een simpele weide met een mogelijkheid tot kantine onmogelijk te vinden is”, vult Debby Appermans, gemeenteraadslid N-VA Leuven, aan. “We hebben de provincie aangesproken om te helpen met de zoektocht zodat de hondenschool hopelijk in een naburige gemeente terecht kan en haar werking kan verderzetten.”

Toch wil N-VA Leuven het idee om een locatie op Leuvens grondgebied te vinden nog niet loslaten. "Honden Unief heeft al een aantal interessante voorstellen gedaan, die ons zeker haalbaar lijken", stelt Lies. "Onze fractie steunt deze vragen absoluut en hoopt dat er alsnog iets positiefs uit de bus komt."

“Waarom kijkt de stad ook niet naar openbaar terrein vlakbij buurtcentra bijvoorbeeld?”, vraagt Debby zich af. “Buurthuizen worden in het weekend vaak niet gebruikt en kunnen dan als cafetaria dienen voor de hondenschool. Als slimste stad van Vlaanderen zou Leuven toch wel wat creativiteit aan de dag mogen leggen om de hondenschool en haar hondenbaasjes te kunnen helpen.”

Lies Verlinden (gemeenteraadslid)
M. 0479/ 61 87 66
E. lies.verlinden [at] n-va.be

Debby Appermans (gemeenteraadslid)
E. debby.appermans [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is