Dan toch huwen in buitenlucht in Leuven?

Op 30 april 2021, over deze onderwerpen: Cultuur

De N-VA fractie van Leuven heeft al meermaals gevraagd om huwen in buitenlucht mogelijk te maken, enerzijds voor de sfeer, anderzijds om het risico op coronabesmettingen tegen te gaan. Schepen Vansina heeft steeds geweigerd, maar mogelijks komt er nu verandering.

Lies Verlinden (gemeenteraadslid N-VA Leuven): “Al sinds januari vragen we aan schepen Vansina om huwen in de buitenlucht toe te laten. Hij verkiest echter om de huwelijken enkel te voltrekken in het historisch stadhuis. Ondertussen laten meer een meer steden en gemeenten dit wel toe. Mogelijks komt er nu toch verandering in de beslissing van Schepen Vansina, want het overlegcomité heeft beslist dat bij burgerlijke huwelijken 50 personen tegelijk aanwezig mogen zijn, maar de dienst moet buiten georganiseerd worden op een plaats die daartoe bestemd is.”

Minister van Binnenlandse zaken Annelies Verlinden (CD&V) heeft een ontwerp van ministerieel besluit geschreven en voor advies voorgelegd aan de Raad van State. Weldra zal dit dan ook gepubliceerd worden.

Debby Appermans (gemeenteraadslid N-VA Leuven): “We hopen dan ook dat Schepen Vansina zijn partijgenote volgt in haar beslissing en huwelijken in buitenlucht gaat organiseren, zodat deze plechtigheid terug in het bijzijn van vrienden en familie kan doorgaan en niet langer in zeer beperkte kring. In het Stadspark van Leuven staat een groot overdekt podium, dit lijkt ons dan ook de ideale locatie om ook op regenachtige dagen huwelijken te kunnen voltrekken. Leuven heeft uiteraard nog zeer veel andere mooie plaatsen”.

N-VA Leuven hoopt om snel de eerste gelukkige koppels in buitenlucht te spotten die hun ja-woord aan het geven zijn.

Lies Verlinden (gemeenteraadslid N-VA Leuven)
M. 0479/618 766
E. lies.verlinden [at] n-va.be

Debby Appermans (gemeenteraadslid N-VA Leuven)
E. debby.appermans [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is