Bewonersparkeerkaart bij hinder door werken

Op 18 mei 2020, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Gemeenteraadsleden Debby Appermans en Zeger Debyser van N-VA Leuven vragen een gratis bewonersparkeerkaart voor de Leuvenaars die door werken hun parkeerplaats niet meer kunnen bereiken.

Zoals op veel plaatsen in Leuven zijn er momenteel werken in de straat Broekhout in Wilsele. Voor de bewoners die hun wagen daardoor niet meer in hun garage of op hun oprit kunnen parkeren, is er een mooie oplossing gekomen. Zij kunnen hun wagen achterlaten op de parking van de nabij gelegen sportinfrastructuur.

“Dat vinden wij een voorbeeld van een redelijke oplossing,” zegt Zeger Debyser, vice-fractieleider voor N-VA in Leuven: “Maar bij werken aan de straat in een blauwe zone is er vaak geen alternatief voor de bewoners die niet in hun garage of op hun oprit kunnen. Zij moeten dan hun wagen in de wijk zetten. Maar vermits ze geen bewonersparkeerkaart nodig hadden, moeten ze nu ofwel hun parkeerschijf zetten en hun wagen elk anderhaf uur verplaatsen, ofwel moeten zij kosten maken om een eerste bewonerskaart (60 EUR voor een jaar) of eventueel een tweede kaart (300 EUR per jaar) aan te schaffen.” Dit laatste is geen redelijke oplossing voor de bewoners van die straat volgens Debby Appermans, gemeenteraadslid voor N-VA: “Zij investeerden al in een garage die ze nu niet kunnen gebruiken buiten hun wil om en daarenboven moeten ze nog kosten maken om hun wagen elders te zetten. Daarom vragen we aan het stadsbestuur om in de toekomst zoveel mogelijk naar creatieve oplossingen te zoeken voor bewoners die niet in hun garage geraken tijdens werken.En indien deze niet voor handen is, hen gratis een bewonersparkeerkaart uit te reiken voor de duur van de werken.”

Deze oplossing kost het stadsbestuur zo goed als niets volgens de N-VA-fractie. En met het tonen van een beetje goede wil kunnen ze de inwoners in een getroffen straat of wijk heel wat frustratie besparen.

Debby Appermans (gemeenteraadslid N-VA Leuven)
M. 0496/469 553
E. debby.appermans [at] n-va.be

Zeger Debyser (vice-fractieleider N-VA Leuven)
M. 0491/22 71 52
E. zeger.debyser [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is