Zomerscholen én taalstimulerende projecten in Leuven

Op 15 juli 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde het idee van zomerscholen en taalstimulerende projecten om te vermijden dat leerlingen met een leer- of taalachterstand aan het nieuwe schooljaar zouden beginnen. “We beseffen dat door corona veel leerlingen de leerstof niet hebben kunnen opnemen, zoals het zou moeten”, zegt Weyts. Lorin Parys, fractievoorzitter N-VA: “Met de organisatie van zomerscholen en projecten die focussen op het Nederlands bieden we hen de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren.”

“Bovenop de vele zomerscholen die in gans Vlaanderen worden georganiseerd, gaan er ook een vijftigtal taalstimulerende projecten van start”, zegt Weyts.

Parys: “De taalstimulerende projecten bieden kinderen en jongeren met een taalachterstand een taalrijke en stimulerende omgeving om hun kennis van het Nederlands te versterken. In Leuven zal dit plaatsvinden bij Leren@vaart in Wijgmaal.”

Daarnaast wordt er ook een zomerschool georganiseerd in Leuven. Leerlingen kunnen terecht bij Campus Comenius op de Tiensevest. Ook OKAN-leerlingen kunnen gebruik maken van een zomerschool bij het Heilig Hartinstituut in Kessel-Lo.

“We zijn zeer tevreden dat onze stad deze enorme inspanning levert om die leerlingen die het hard nodig hebben op de best mogelijke manier te ondersteunen”, zegt gemeenteraadslid Katelijne Dedeurwaerder. “Met de organisatie van zomerscholen en taalstimulerende projecten bieden we hen de uitgelezen kans op een faire start van het nieuwe schooljaar.”

Lorin Parys
Fractievoorzitter
0476/45.34.01

Katelijne Dedeurwaerder
Gemeenteraadslid
0478/36.11.36

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is