Vlaanderen voorziet 1.300.000 euro voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Leuven

Op 2 juni 2020, over deze onderwerpen: Cultuur, Sport

Vlaanderen trekt € 87 miljoen uit voor de lokale sport-, jeugd- en cultuurverenigingen die door de coronacrisis heel wat inkomsten mislopen hebben. Minister-president en Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon en Vlaams minister van Sport Ben Weyts menen dat deze steun het sociale weefsel van onze Vlaamse gemeenschap weer kan doen heropleven. “Alles begint in de lokale verenigingen”, zeggen Jambon en Weyts. “Zij zijn de motor van onze samenleving en zijn bij uitstek de ideale partners om het leven na corona mee vorm te geven.”

Corona hakte de voorbije maanden hard in op het verenigingsleven. Vele lokale sportclubs, toneelgezelschappen of jeugdverenigingen zagen heel wat inkomsten verloren gaan. Een eetfestijn, een lokale wafelverkoop of een jaarlijks theateroptreden geven hen in normale omstandigheden de nodige zuurstof om doorlopende uitgaven te kunnen bekostigen. “We weten dat we met deze impuls niet alle kosten kunnen mee dekken”, zegt Weyts. “Maar het is in de eerste plaats een appreciatie voor de belangeloze inzet van zovele Vlamingen.”

“Vlaanderen voorziet 1.381.516 euro voor de sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in Leuven”, zegt Lorin Parys, fractieleider van N-VA Leuven. “Deze extra middelen zijn voor veel van onze verenigingen de redding om te kunnen blijven voortbestaan en zo het sociale weefsel in onze stad mee vorm te geven.” Gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven vult aan: “We hopen dat het stadsbestuur deze middelen aangrijpt om onze lokale cultuur-, sport- en jeugdvereniging zo goed mogelijk te ondersteunen. Het is belangrijk dat de Leuvenaar zijn hobby opnieuw kan oppikken na de coronacrisis.”

Lorin Parys
Fractieleider N-VA Leuven
0476/45.34.01

Pieterjan Vangerven
Gemeenteraadslid
0495/74.25.19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is