verhuurplatform van de stad Leuven

Op 24 juni 2021, over deze onderwerpen: Goed bestuur

“Het verhuurplatform van de stad Leuven voor zaaltjes en lokalen kan mits een kleine upgrade heel wat aan gebruiksvriendelijkheid winnen”

Leuven heeft heel wat zalen en lokalen ter beschikking die je, veelal tegen een democratisch prijsje, kan huren met je vereniging, voor een communiefeest, een privéfeestje enz. Je kan hiervoor contact opnemen met de stadsdiensten, maar je kan hiervoor ook terecht op de website https://www.leuven.be/zaal-huren. Katelijne Dedeurwaerder, gemeenteraadslid: “De website geeft een duidelijk overzicht van de zalen die je kan huren, waar deze liggen, hoe groot ze zijn en hoeveel deze kosten. Een overzichtelijke website dus, al zien wij toch nog één groot punt van verbetering: je kan op de website niet zien of de zaal nog beschikbaar is op de gewenste datum.

Dit moet beter kunnen in de Europese Hoofdstad van de Innovatie. Daarom stellen wij voor dat de website een upgrade krijgt, zodat je als Leuvenaar in de toekomst in real time kan zien of de zaal nog beschikbaar is op de gewenste datum.” Katelijne Dedeurwaerder: “ Nu is het zo dat je, als je een zaal wil huren, eerst moet bellen naar het stadskantoor of een aanvraagformulier moet invullen en pas daarna te horen krijgt of de zaal beschikbaar is. Dit moet eenvoudiger kunnen. In Gent of Kortrijk kan je bijvoorbeeld wél in real time op de website zien of je zaal beschikbaar is. Als dat daar kan, dan moet dat in Leuven, de Europese Hoofdstad van de Innovatie toch zeker ook kunnen? We vragen dan ook aan de stad om dit platform zo snel mogelijk gebruiksvriendelijker te maken en de website aan te passen. Dit komt niet alleen de Leuvenaar ten goede, maar ontlast ook de administratie.”

Katelijne Dedeurwaerder
Gemeenteraadslid
0478/36.11.36

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is