Skeelerpiste Philipssite

Op 22 februari 2022, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening, Sport

N-VA Leuven vraagt stadsbestuur te onderzoeken of er een skeelerpiste kan worden aangelegd op het park op de Philipssite

Sinds het park op de Philipssite dienstdeed als aankomstzone voor het WK, ligt het er mistroostig bij. Op een definitieve heraanleg is het nog wachten tot 2025. Geïnspireerd door het medaillesucces van Herentenaar Bart Swings, vroeg N-VA Gemeenteraadslid Pieterjan Vangerven tijdens de gemeenteraad van gisteren aan het stadsbestuur te onderzoeken of het al dan niet mogelijk is op het park op de Philipssite een 200m skeelerpiste aan te leggen.

Vangerven: “De losliggende kasseien werden op mijn vraag ondertussen al hersteld en de er komt dit jaar nog een tijdelijke inrichting, maar het park op de Philipssite blijft vooralsnog toch bovenal een schrale vlakte die onderbenut blijft en nog te lang onderbenut zal blijven. En dat is jammer. Gisteren raakte bovendien bekend dat de provincie Vlaams-Brabant afziet van het aanleggen van een 200m skeelerpiste in het Provinciaal domein. Welnu, laten we van een nood een deugd maken en bekijken of een dergelijke skeelerpiste niet kan aangelegd worden op het park op de Philipssite. De aanleg van zo een piste kost om en bij de 600.000 EUR, maar die gaat jaren mee. De vlakte aan de Philipssite leent zich daar alvast uitstekend toe. En wie weet ontdekken we op die manier nieuwe “Bart Swingsen” en dingt er binnen enkele jaren een Leuvenaar mee om de prijzen op de Olympische Spelen.”

Pieterjan Vangerven (gemeenteraadslid N-VA)
M. 0495/74 25 19
E. pieterjan.vangerven [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is