N-VA Leuven zet vragenuurtje voor Leuvenaars op de gemeenteraad

Op 24 juni 2019, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Maandag wordt op de Leuvense gemeenteraad een nieuw huishoudelijk reglement gestemd. Dit is het resultaat van een constructief overleg tussen meerderheids-en oppositiefracties waarbij de meerderheid bereid bleek in te gaan op de suggesties van de oppositie.


N-VA Leuven betreurt wel dat er geen vragenmoment komt voor de Leuvenaar. Nochtans blijkt in alle bevragingen dat de Leuvense burger meer betrokken wil worden in het beleid. Een vragenuurtje gekoppeld aan de gemeenteraad bestaat onder meer in Kortrijk, Middelkerke, Kontich, Herent, Halle en Rotselaar.
Vice-fractieleider Zeger Debyser: “Burgerparticipatie was één van de grote thema’s in de verkiezingscampagne in 2018. Meerdere partijen, ook uit de nieuwe meerderheid, hadden een vragenuurtje voor de gemeenteraad in hun programma staan. Het is dan ook vreemd dat men niet bereid was op onze vraag in te gaan”.
Fractieleider Lorin Parys: “Het Leuvens participatiebeleid mag gerust wat forser. We hebben geen vragenmoment, geen burgerbegroting, geen deelgemeenteraden en de inspraak die de Leuvenaars na het bestuursakkoord mochten geven op LeuvenMaakHetMee moet passen in wat het bestuur reeds beslist heeft. Wij willen graag dat de ideeën van alle Leuvenaars worden gehoord en daarom zetten we het voorstel van het vragenmoment alvast maandag op de agenda.”

Lorin Parys
Fractieleider gemeenteraad
0476/45.34.01


Zeger Debyser
Gemeenteraadslid
0491/22.71.52

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is