N-VA Leuven pleit voor 50-meterbad als prioriteit

Op 14 februari 2019, over deze onderwerpen: Sport

Leuven Bad en zwemwater in Leuven -  N-VA Leuven pleit voor 50-meterbad als prioriteit.


Een openluchtzwembad in de Vaartkom klinkt zéker als muziek in de oren bij warme temperaturen maar is het een prioriteit in een stad met een gebrek aan zwemwater voor scholen en clubs? N-VA Leuven schuift de bouw van een 50-meterbad op de sportsite van Kessel-Lo naar voren als eerste prioriteit.


"We hebben het al meermaals gezegd in de campagne en blijven op dezelfde nagel kloppen. Wij zijn met experts gaan praten. Voor het dubbele van het investeringsbedrag dat men zou uitgeven aan Leuven Bad kan je een 50-meterbad bouwen op de sportsite van Kessel-Lo. Niet zomaar één, met bewegende wanden en bodem zodat het bad opgedeeld kan worden. Voor die prijs heb je dan wel een zweminfrastructuur die het héle jaar door gebruikt kan worden door scholen, zwemclubs en recreatieve zwemmers.” Het zwembad in Kessel-Lo is ook verouderd en de kosten voor isolatie, verwarming en onderhoud rechtvaardigen de aanleg van een nieuw en modern zwembad.

Daarbovenop gaf de financiële dienst van de stad Leuven een negatief advies voor Leuven Bad, én werd de beslissing om het bad te bouwen genomen zonder inspraak van de bewoners zoals eerder vermeld in de pers. “Echte inspraak gebeurt voor er een definitieve beslissing is, niet na alles al in kannen en kruiken is”, aldus gemeenteraadslid Vangerven.

Tot slot stelt N-VA Leuven zich ook vragen bij de ecologische voetafdruk van het zwembad aan de Vaartkom. Zal het zwembad verwarmd worden en hoe? Komt er inderdaad een schaatsbaan in de winter en hoe zit het met de milieuvriendelijkheid daarvan? Kortom, veel vragen en nog te weinig antwoorden.

Contact

Pieterjan Vangerven Gemeenteraadslid Leuven 0495/74.25.19
Lorin Parys Vlaams Volksvertegenwoordiger 0476/45.34.01

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is