Minister Weyts investeert 363.000 euro in Leuvense scholen

Op 30 juni 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 363.075 euro in het Heilig Hartinstituut, de Vrije Middenschool en de Vrije Technische School Leuven en in de Vrije Basisschool Sint-Jansschool in Leuven. “Corona leerde ons dat de capaciteit en de infrastructuur van onze Vlaamse scholen onmisbaar zijn om ons onderwijs vorm te geven”, zegt Weyts. Lorin Parys, fractievoorzitter van N-VA Leuven reageert enthousiast: “Wij zijn blij dat de Vlaamse regering blijft investeren in onze Leuvense scholen. Een goede schoolinfrastructuur is immers belangrijk om de Leuvense scholieren van goed onderwijs te voorzien.” 

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Leuven ten goede.
 
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 86.373 euro in het Heilig Hartinstituut in Kessel-Lo om 4 nieuwe klassen te bouwen. De Vrije Middenschool en Vrije Technische School Leuven krijgen 174.900 euro om het buitenschrijnwerk te vervangen, en de Vrije Basisschool Sint-Jansschool ontvangt 101.803 euro voor dakwerken. “Onze leerlingen en leerkrachten hebben net een zeer atypisch jaar afgesloten. Het is positief dat Vlaanderen blijft investeren in de Leuvense scholen zodat de kwaliteit van de schoolinfrastructuur steeds gewaarborgd blijft,” zegt Katelijne , gemeenteraadslid voor N-VA Leuven.
  
“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt een kwaliteitsvolle infrastructuur. We blijven dan ook inzetten op de vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”  
 
Contact:  

Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts, 0484/14.08.19  

Lorin Parys, fractievoorzitter N-VA Leuven, 0476/45.34.01 
Katelijne Dedeurwaerder, gemeenteraadslid N-VA Leuven, 0478/36.11.36  

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is