Houten trap naar de Kesselberg

Op 19 juli 2022, over deze onderwerpen: Goed bestuur

Tevreden dat er nu werk wordt gemaakt van het herstel van de houten trap naar de Kesselberg.

De houten toegangstrap naar de Kesselberg is al jaren buiten gebruik. N-VA Leuven raadsleden Katrien Houtmeyers en Zeger Debyser kwamen reeds enkele keren tussen in commissie en gemeenteraad om het herstel te bepleiten van de toegang naar de Kesselberg. Het door de stad voorgestelde prestigeproject in cortenstaal van een half miljoen euro was wel erg duur. Bovendien stijgen de staalprijzen. De stad gaat nu in op het voorstel van N-VA  en stopt de gunning voor de stalen trap wegens een te hoge prijs.

Katrien Houtmeyers: “ Ik kwam tussen in de gemeenteraad van maart om te wijzen op de wel heel hoge kostprijs van deze trap. Bovendien wees ik op de stijgende grondstofprijzen. Dat blijkt nu ook uit de binnengekomen offertes die oplopen tot 1 miljoen euro. Jammer, dat het college niet meteen wou luisteren. We hadden tijd kunnen winnen.”

Zeger Debyser: “ We hopen dat in tussentijd herstellingswerken kunnen worden uitgevoerd om de Kesselberg weer veilig toegankelijk te maken. Best kan op termijn werk gemaakt worden van een meer betaalbare trapconstructie. Duurzaam hoeft niet steeds duur te zijn. Zo kunnen de Leuvenaars terug genieten van  het uitzicht van op deze getuigenheuvel.”

Fractievoorzitter Zeger Debyser  : 0491227152

Parlementslid en gemeenteraadslid Katrien Houtmeyers: 0473/86.42.44

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is