Veerle Bovyn

Ik ben Veerle Bovyn, 46 jaar. Geboren uit een West-Vlaamse vader en een Brabantse moeder ben ik opgegroeid in Lubbeek. Nu woon ik 25 jaar in Kessel-Lo, reeds 20 jaar in de Heidebergstraat. Ik werk als osteopaat en als trainer in het Emotioneel Lichaamswerk®.

In 2018 engageerde ik me voor N-VA Leuven. Dankbaar met de vele stemmen kon ik zetelen in de Gemeenteraad. Ik leerde veel en zet me graag opnieuw in om de N-VA waarden in Leuven meer beleidskracht te geven.

Mijn professioneel werken in de persoonlijke ontwikkeling is me zeer dierbaar. Wàt een mens gelukkig maakt, dat is voor mij bijzonder boeiend. Het grotere ‘systeem’ waarin een mens zich bevindt is daarbij essentieel. Vandaar dat ik mijn interesse naar de samenleving en haar invloed op het individu concreet wil invullen met mijn inzet voor mijn stad. 
Wat ik waardeer bij N-VA zijn kenniskracht, duidelijkheid en vastberadenheid. Sterke eigenschappen die we nodig hebben. Deze vul ik aan met mijn persoonlijke kwaliteiten: verbinding, verdieping, lange termijn denken, zachtheid en intuïtie.

Ik ben dankbaar en erken dat waar in Leuven al aan gewerkt is, heel krachtig en schoon is. Vanuit de vorige 6 jaren besef ik hoe beleid voeren, vaak koorddansen is.

Oa volgende kleine en grote punten krijgen mijn aandacht:

Samenleving

  • Dat de Leuvenaar zich goed in zijn vel kan voelen, is een basis voor geluk en tevredenheid.
  • Onze Vlaamse taal is mooi en ben je best ‘simpelweg’ fier op. Leuvenaars hebben steeds meer gevarieerde nationaliteiten, wat een rijkdom is. Maar de verleiding om veel geschreven en gesproken Engels te gebruiken is bestaande. Ik wil me inzetten om het Nederlands en de Vlaamse tradities hoog te houden en in te zetten als integratietroef voor elke andere nationaliteit.
  • Verbindende, open en respectvolle communicatie tussen alle betrokkenen van de plek waar we wonen, is belangrijk. 
  • Grenzen geven duidelijkheid en veiligheid. Verdrinken in regelgeving, onnodig bewegingsvrijheid inleveren werkt vaak contraproductief.
  • Solidariteit, empathie, zien en begrijpen dat iemand iets niet kan en hierin helpen zijn niet los te koppelen om het sociale weefsel en welzijn, in een stad te garanderen. Om zekerheid en zelfvertrouwen te ontwikkelen krijgt niet iedereen dezelfde kansen tijdens het opgroeien. Hier hebben we specifieke trajecten, gerichte ondersteuningen en leerprocessen aan te reiken. Een warme begeleiding en het groeipotentieel openen. cfr geef niet enkel de vis, maar leer de ander vissen. Ook als dat meer vraagt.

Ecologie

  • Groenbehoud en extra groen creëren. Leuvenaars, groot en klein, die genieten in het groen, dat zie ik graag. 
  • De klimaatsverandering is een feit. Dat elke bewoner integer en eerbiedig en bewust omgaat met de Aarde en haar ‘steentje’ bijdraagt of in dit geval net wegdraagt, is mijn droom. Leuven als stadsbestuur zélf heeft intelligentie, kapitaal, ambitie om hier stappen in te zetten en het voorbeeld te geven aan haar inwoners. De juiste oefeningen maken bij waar en wat bouwen/verharden/ontharden/renoveren.

Mobiliteit

  • Vlotte bereikbaarheid: een wens van iedereen. Een stad heeft gezond te zijn voor haar inwoners. Tegelijk zijn we een centrumstad waar we fier op zijn en hebben we toegankelijk te zijn voor bezoekers. Stevig onderhandelen met De Lijn , de NMBS, AWV. Zo snel mogelijk degelijke randparkings met vlotte aansluitingen naar de stad, lijken mij prioritair tov circulatieplannen
  • De nieuwe, verschillende en vaak (te) snelle vervoersmodi geven een nieuwe dynamiek die nieuwe voorzichtigheidsvragen met zich meebrengen. Hierin wil ik mee kijken naar creatieve en heldere oplossingen.
  • Mobiliteit zonder auto bestaat niet. Dat we minder gerij willen, steun ik. De wetenschap staat echter niet stil. ‘Propere’ wagens zullen komen en de auto blijft een belangrijke vervoersmodi waar de infrastructuur voor aanwezig moet zijn.