N-VA is erg tevreden met de erkenning van het Nationaal Park Brabantse Wouden. Super voor de natuur en super voor Leuven

Op 13 oktober 2023, over deze onderwerpen: Natuur en klimaat

Grote tevredenheid bij de N-VA fractie over de erkenning door de Vlaamse regering van de Brabantse Wouden als nationaal Park.

Voor N-VA is het een evidentie dat de Vlaamse natie ook haar Nationale Parken uitkiest en dat Leuven een poortstad wordt. Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “Het Nationaal Park Brabantse Wouden stond in het lokaal verkiezingsprogramma van onze partij in 2018. Zo’n park is goed voor de natuur maar ook voor toerisme en voor de ontsluiting van het lokaal erfgoed.”

Raadslid Veerle Bovyn: “We zijn blij dat in de verdere uitwerking van het project de verbinding van Heverleebos naar de Molenbeekvallei, over het Parkveld, wordt gemaakt. Dit steunt onze eerdere initiatieven voor een groene verbinding tussen de Parkabdij en het Heverleebos."

Raadslid Zeger Debyser: “We zijn blij dat in de verdere uitwerking van het project de Abdij van ’t Park extra aandacht kreeg. De Parkabdij speelde historisch een belangrijke rol in de ontwikkeling van het landschap. Een landschap dat ook historische landbouwgronden omvat die gekoesterd worden. Een bezoekerscentrum in de Parkabdij en een poortfunctie zullen de internationale uitstraling van de Parkabdij enkel maar vergroten. Een groene verbinding over Parkveld is de evidentie zelve.“ Raadsleden Debyser en Bovyn. “We willen de vele initiatiefnemers van dit verbindende project, en in het bijzonder de Vrienden van Heverleebos en Meerdaalwoud, feliciteren. We zijn blij dat de experten en de Vlaamse regering Leuven een nationaal Park gunnen. We verdienen dat.” Gedeputeerde Provincie Vlaams-Brabant

Bart Nevens : "De erkenning van de Brabantse Wouden als Nationaal Park is een triomf van gemeenschappelijke inspanning en een trots moment voor ons allemaal in Vlaams-Brabant. Dit is niet slechts een eer, maar een belofte voor een groenere, duurzamere toekomst voor onze regio en de komende generaties. Samen bouwen we voort op dit succes om onze prachtige natuurlijke omgeving te beschermen en te verrijken."

Contacteer

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser : 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be
  • Raadslid Veerle Bovyn : 0486 37 24 27 - veerle.bovyn [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is