Ralph Opdebeeck

Wie is Ralph


In 1993 kwam ik als student Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan in Leuven. Tijdens deze studies leerde ik mijn huidige vrouw Karen kennen. Dat was meteen de voornaamste reden om in Leuven te blijven ‘hangen’. Ondertussen woon ik al meer dan 25 jaar in Leuven centrum. 

Als kleine ondernemer in de sportsector probeer ik mijn klanten bij te staan in hun traject naar een gezondere of fittere levensstijl. De vele Leuvense parkjes gebruik ik dan ook vaak als outdoor fitness centrum. Daarnaast geef ik nog 1 dag/week les en ben ik ook nog actief als stichter en voorzitter van de Beroepsvereniging voor BeweegCoaches.
 

Mijn ambities met N-VA


Vanuit mijn persoonlijke interesse en beroepsachtergrond wil ik me samen met N-VA inzetten om het Leuvense beweeglandschap nog te verbeteren. Bijvoorbeeld door het opzetten van laagdrempelige initiatieven om de Leuvenaar meer aan het bewegen te krijgen, door sportclubs zoveel mogelijk mee te gaan ondersteunen in hun noden en door het maximaal bijstaan van de Leuvense professionele sportclubs. 

Daarnaast hoop ik dat we met N-VA het circulatieplan grondig kunnen evalueren en bijsturen waar nodig. Daarbij aansluitend moet ook de buscirculatie door de binnenstad grondig heraangepakt worden. Als vader met 2 kinderen heb ik tijdens het fietsen, bv. van en naar school, meer angst van de bussen die in de stad rijden dan van de auto’s die langsrijden.

Tot slot hoop ik om samen met N-VA een stadsbestuur te mogen gaan vertegenwoordigen dat terug ‘echt’ luistert naar de Leuvenaar en met een vernieuwende stijl, samen met de Leuvenaar, zal besturen.

Natuurlijk wil ik als ondernemer ook openstaan voor alle collega ondernemers, groot en klein, om samen oplossingen te zoeken waar nodig.