Weyts verlengt deadline sportinfrastructuurprojecten in Leuven met 1 jaar

Op 22 mei 2020

Vlaams minister van Sport Ben Weyts verlengt de deadline voor de realisatie van de Topsporthal Redingenhof, de vervangende nieuwbouw van de KBC Sporthal, Lovanium Sport NV, de sportinfrastructuur bij UCLL en de Vrije Lagere School Heilig Hart in Heverlee, de renovatie van de Sportoase Philipssite en het Rugbycentrum in Leuven met één jaar. “Ook sportend Vlaanderen heeft hard te lijden onder de coronacrisis”, zegt Weyts. “Vele infrastructuurprojecten hebben hierdoor ook vertraging opgelopen, maar zij zullen hun subsidie behouden en krijgen één jaar uitstel om het geplande project te realiseren.”

Sinds vandaag heeft de sportende Vlaming weer wat meer perspectief. We kunnen alle sporten in openlucht beoefenen. Trainingen of lessen in georganiseerd verband met maximum 20 personen zijn weer mogelijk. Tijdens deze groepsactiviteit duidt men wel één verantwoordelijke aan die erop toe ziet dat de nodige veiligheidsmaatregelen zoals social distancing, handhygiëne en de ontsmetting van sportmateriaal vóór en na de sportactiviteit wordt toegepast.

Deze gezondheidscrisis treft élke sector. Zo ook liggen de werken van verschillende sportinfrastructuurprojecten nu al weken stil. “Om tegemoet te komen aan deze onvoorziene omstandigheden, zullen deze projecten hun subsidie niet verliezen en krijgen ze één jaar uitstel om gerealiseerd te worden”, zegt Lorin Parys, fractievoorzitter van N-VA Leuven.

"Bijgevolg komt ook de verdere realisatie van de Topsporthal Redingenhof, de vervangende nieuwbouw van de KBC Sporthal, Lovanium Sport NV, de sportinfrastructuur bij UCLL en de Vrije Lagere School Heilig Hart in Heverlee, de renovatie van de Sportoase Philipssite en het Rugbycentrum in Leuven niet in het gedrang en zal de projectindiener zijn subsidie kunnen behouden.” Vult gemeenteraadslid voor N-VA Leuven Pieterjan Vangerven aan.

“We hopen hiermee elkeen een positief perspectief te bieden”, zegt minister Weyts. “In een volgende versoepelingsfase trachten we zaalsporten of de toegang tot fitnesscentra weer mogelijk te maken”, besluit Weyts.

Contact: Michaël Devoldere, woordvoerder
Ben Weyts, 0484/14.08.19
Lorin Parys, fractieleider N-VA Leuven, 0476/45.34.01
Pieterjan Vangerven, gemeenteraadslid N-VA Leuven, 0495/74.25.19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is