Trouwen in open lucht: kunnen, maar niet willen?

Op 24 februari 2021, over deze onderwerpen: Gezin
Trrouw

N-VA voorstel onhaalbaar in Leuven, in Antwerpen kan het wel.

Feest in Antwerpen: de Stad kondigde aan dat vanaf de zomer het Harmoniepark kan gekozen worden als trouwlocatie in open lucht. Een gelijkaardig voorstel van N-VA in Leuven tijdens de gemeenteraad van januari werd echter weggestemd door de coalitie wegens praktisch onhaalbaar. Leuven zou te veel huwelijken hebben om dat te kunnen organiseren.

“Dit is toch wel erg frappant”, aldus Debby Appermans, N-VA-gemeenteraadslid in Leuven. “Antwerpen heeft nochtans met gemiddeld zo’n 2.150 huwelijken op jaarbasis meer dan viermaal het aantal huwelijken dat in Leuven jaarlijks wordt afgesloten. Ook in Oostende en Gent is het reeds mogelijk. Als het in die steden kan, waarom dan bij ons niet?”

“Niet alleen was dit voor heel wat koppels een goede oplossing om hun ceremonie coronaveilig te laten plaatsvinden, maar het is ook gewoon een leuk concept dat een persoonlijke toets kan geven aan de ceremonie”, vult Lies Verlinden, gemeenteraadslid voor N-VA in Leuven, aan. “We waren dan ook erg teleurgesteld dat we, zelfs nog voor het begin van de gemeenteraad, al in de krant konden lezen dat ons voorstel zou weggestemd worden, zonder enig debat.”

N-VA Leuven roept daarom nogmaals op aan het stadsbestuur om haar positie over de optie trouwen in openlucht te herzien, nu blijkt dat zelfs grote steden erin slagen dit als mogelijkheid aan te bieden aan hun burgers.

 

Lies Verlinden (gemeenteraadslid N-VA Leuven)

M. 0479/618 766

E. lies.verlinden [at] n-va.be

 

Debby Appermans (gemeenteraadslid N-VA Leuven)

E. debby.appermans [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is