N-VA vraagt opknapbeurt voor fietsbrug

Op 7 juni 2018, over deze onderwerpen: Mobiliteit

N-VA Leuven klaagt de toestand aan van de fietsersbrug over de spoorweg die in Heverlee de Brugstraat met de Tivolistraat verbindt. De veelgebruikte brug is besmeurd met graffiti-tags en heeft de uitstraling van een gure achterbuurt in plaats van een toegangsweg tot Leuven.

Liesbeth Stroobandt, kandidaat voor N-VA Leuven in oktober 2018, en Frieda Aerts, gemeenteraadslid,  stellen voor om de brug aan de Tivolistraat door jongeren te laten verfraaien. “In 2017 gebeurde hetzelfde al met de tunnel aan de Bosstraat in Wilsele, in samenwerking met jongeren uit de buurt. Recent kreeg ook de brug aan de Geldenaaksebaan een beurt”, stelt Frieda Aerts, gemeenteraadslid N-VA. Aerts zal dit punt aanhalen in de commissie Jeugd.

De fietsersbrug wordt veel gebruikt door fietsers, lopers en wandelaars als veilig alternatief voor de drukke Tiensesteenweg. “De brug bevat meters aan ruimte voor kunstwerken die jongeren kunnen maken in samenwerking met graffiti-artiesten. In het centrum van Leuven werden bijvoorbeeld ook al elektriciteitskasten op succesvolle manier beschilderd. ‘De straat is je canvas’, en hier heb je wel een heel groot canvas,” zegt Aerts.

 

Frieda Aerts Gemeenteraadslid 0479 46 28 87

Liesbeth Stroobandt Kandidaat N-VA (plaats 24) 0496 13 63 36

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is