N-VA trekt met enthousiaste ploeg naar de kiezer

Op 30 augustus 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen, Verkiezingen 2024
Kandidaten N-VA Leuven

Met trots presenteert N-VA Leuven haar volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Onder leiding van lijsttrekker Zeger Debyser, hoogleraar en huidig fractieleider, zet de partij in op een evenwichtige mix van ervaren krachten en frisse gezichten.

Meer dan de helft van de kandidaten komen voor de eerste keer op voor N-VA Leuven. Samen hebben de kandidaten één doel voor ogen: Leuven weer op koers brengen. 17 kandidaten werden reeds voorgesteld, leer ook de 30 andere kandidaten kennen.


De lijst is een weerspiegeling van de diversiteit binnen de stad. Zo vertegenwoordigt de jongste kandidaat, Viktor Sisk (18 jaar – plaats 44), de stem van de jeugd. Ook de ouderen zijn sterk vertegenwoordigd met Liliane Lamey (78 jaar – plaats 39) als oudste kandidaat. Alle deelgemeenten zijn vertegenwoordigd en de kandidaten variëren in leeftijd, achtergrond, en beroep.

Kandidaat-burgemeester Zeger Debyser benadrukt het belang van deze diversiteit: "Onze lijst bestaat uit kandidaten van verschillende leeftijden, achtergronden en professionele ervaringen. Van student tot professor, van buschauffeur tot bedrijfsleider, van lokale ondernemers tot zorgverleners en van foorreiziger tot hondentrainer – allemaal delen zij de ambitie om Leuven nog beter te maken. Zowel stamboek Leuvenaars als nieuwe Leuvenaars."


Onze top 16 maakten we eerder bekend. Bij de nieuwkomers vinden we Carl Desmedt (17), Ivo Devijver (19 en ondervoorzitter), Inge Hennes (20), Wim Coremans (23), Monica Purcaru (25), Katrien Alaerts (26), Rudi Smolders (27), Nasik Nasiri (28), Danny De grieck (34), Wilfried Devleeschouwer (35), Heinz Funke (36), Guido Uyttebroeck (38) Liliane Lamey (39), Krikke Durinckx (40), Micheline Vanwijngaerden (45) en Vital Geeraerts (46).


Verder staan er ook vaste waarden op de lijst. Kris Bovin (21), Marijke Vanwijngaerden (22), Katelijne Schepens (24), Maud Van Hollebeke (30 en kandidaat provincieraadsverkiezingen op plaats nr. 5), Geert Pauwels (33), Griet Valgaeren (41), Vincent Ons (42) en Hilde De Troyer (43).

Verjonging is verzekerd met Pieterjan Vangerven (3), Michiel Bertels (9), Liesbeth Stroobandt (18), Brent Dedroog (29), Quinten Martens (31), Solin Barzan (32), Eva Houtave (37) en Viktor Sisk (44).

Veerle Bovyn (47) tenslotte duwt zoals bekend de ploeg.

Met deze diverse en sterke ploeg gaat N-VA Leuven vol vertrouwen de verkiezingen tegemoet. "Wij zijn een team dat naar de Leuvenaars luistert. En waar heel Leuven zich in kan herkennen. We zijn klaar om de stem van de Leuvenaar weer centraal te stellen in het beleid," aldus Debyser.


“N-VA Leuven zet in op een programma met 30 speerpunten voor een beter Leuven tegen 2030. Dit programma richt zich op belangrijke thema’s zoals mobiliteit, veiligheid, en financiën. De partij pleit voor een een gezonde stadskas, een mobiliteitsbeleid voor elke weggebruiker en veiligheid in het verkeer en in de uitgaansbuurten. Wij willen een bereikbare stad waarin handel en horeca heropleven, een stad waar Nederlands de basis is voor een hechtesamenleving, waar de jongeren nog een huis kunnen kopen. Een stad ten dienste van haar inwoners, waar de inwoners op de eerste plaats komen en waar het gezond verstand weer zegeviert, ” stelt Zeger Debyser.

Maak kennis met onze 47 kandidaten op https://leuven.n-va.be/verkiezingen/kandidaten

Contacteer:
Fractievoorzitter en lijsttrekker: Zeger Debyser – 0491/ 22 71 52 - zeger.debyser@n-va

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is