N-VA Leuven blij met bescherming Kasteel Maisin en park

Op 25 mei 2020, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele beschermt het Kasteel Maisin met park definitief als monument. “Dankzij deze bescherming zullen de uitzonderlijke architecturale waarden van deze charmante neoclassicistische villa bewaard blijven”, aldus minister Matthias Diependaele.

Het charmante Kasteel Maisin werd gebouwd in 1921-1922. Het ligt aan de Tiensesteenweg aan de voet van de Predikherenberg. Professor Maisin was verbonden aan de Faculteit Geneeskunde en is bekend voor de oprichting van het Kankerinstituut op de Hertogensite. Het prachtige auditorium van dit instituut werd mede dankzij N-VA gemeenteraadslid Zeger Debyser trouwens op het nippertje van de sloop gered.

Professor Maisin verhuisde met zijn gezin in 1938 naar het Kasteel Maisin en liet het rond 1950 vergroten door de gerenommeerde wederopbouwarchitect Lucien Spéder.

N-VA gemeenteraadslid Zeger Debyser : “We zijn blij dat dit erfgoed nu beschermd is. Het mooie park vol grote bomen is daarenboven een belangrijke groene long voor de buurt. Samen met het herenhuis op de Bondgenotenlaan 111 en het Kankerinstituut met auditorium, kunnen we binnenkort van een heuse Maisin-erfgoedroute spreken in Leuven.”

Zeger Debyser
Gemeenteraadslid
0491/22.71.52

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is