Minister Weyts investeert 87.450 euro in Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs Middenschool Leuven

Op 2 oktober 2020, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert 87.450 euro in Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs Middenschool Leuven. “Het schooljaar is ondertussen enkele weken ver en de klaslokalen krijgen elke dag weer leergierige leerlingen en ambitieuze leerkrachten over de vloer. Het is belangrijk dat zij in een veilige en comfortabele schoolinfrastructuur les kunnen krijgen en geven”, zegt Weyts. “Onze leerkrachten en leerlingen hebben een moeilijk jaar achter de rug. Wij zijn tevreden dat de minister in ons onderwijs blijft investeren,” zegt fractieleider van N-VA Leuven Lorin Parys.

Onderwijsminister Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur. Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. In totaal investeert Weyts 3 miljard euro in scholenbouwprojecten. Deze investeringsgolf komt ook Leuven ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) 87.450 euro in Heilig Hartinstituut Technisch Onderwijs Middenschool Leuven. Concreet gaat het om een renovatie van de dakbedekking van de school, waarbij de bestaande dakbedekking verwijderd wordt en vervangen zal worden door een nieuwe bedekking met onderisolatie. N-VA Leuven is blij met de investering in de Leuvense schoolinfrastructuur. “Onze leerkrachten en leerlingen hebben een moeilijk jaar achter de rug. Wij zijn tevreden dat de minister in ons onderwijs blijft investeren. Op deze manier kunnen we onze kinderen steeds kwalitatief onderwijs aanbieden in kwalitatieve schoolinfrastructuur,” zegt fractieleider Lorin Parys.

“We blijven inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen en Brussel”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”

Contact:

Lorin Parys, fractieleider N-VA Leuven, 0476/45.34.01

Michaël Devoldere, woordvoerder Ben Weyts, 0484/14.08.19

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is