Minister Demir helpt Leuvense jeugdbeweging en hostel door coronacrisis

Op 2 februari 2021, over deze onderwerpen: Jeugd

Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir heeft via Toerisme Vlaanderen 40.059 euro vrijgemaakt voor het sociaal toerisme in Leuven. Hostel De Blauwput krijgt een financieel duwtje in de rug om door de coronacrisis te geraken. Daarnaast kunnen ook de Chiro en Scouts van Leuven rekenen op steun. “Onze sociaal toeristische ondernemers verdienen al onze steun”, zegt Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir. Lorin Parys, fractievoorzitter N-VA Leuven: “Want ondanks alle ellende van het afgelopen jaar maken ze het alsnog mogelijk om de jeugd te laten genieten van een deugddoende vakantie.”

Het afgelopen jaar was door de coronamaatregelen bijzonder zwaar voor de toeristische sector, niet in het minst voor het sociaal toerisme. En dat heeft niet alleen gevolgen voor wie van toerisme leeft, maar ook voor wie drempels ondervindt om op vakantie te gaan of speciale zorg nodig heeft. “Het is voor die mensen dat ik via Toerisme Vlaanderen de nodige middelen heb vrijgemaakt” zegt Demir. “Iedereen verdient vakantie en daar zal corona niks aan veranderen.”

In Leuven ontvangt Hostel De Blauwput 37.019 euro steun van Toerisme Vlaanderen. Daarnaast krijgen ook Chiro Spirit Heverlee, Vlierbeekse Scouts en Meisjesgidsen, Scoutslokalen Boven-Lo en Domus Damiano samen meer dan 3.000 euro.

“We zijn blij met de financiële steun die minister Demir heeft vrijgemaakt voor Hostel De Blauwput en onze Leuvense jeugdbeweging. Het is geen gemakkelijk jaar geweest voor onze jeugd en ook nu is het nog even doorbijten. Dit is echt een hart onder de riem van de minister en Toerisme Vlaanderen,” zegt Lorin Parys

Lorin Parys
Fractievoorzitter
0476/45.34.01

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is