13.331x bedankt

Op 17 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Beste vrienden van de N-VA, 
Beste Leuvenaars,

Zondag hebben meer dan 60.000 Leuvenaars hun stem uitgebracht. En die was duidelijk. Leuven is klaar voor verandering! De N-VA won de verkiezingen met meer dan 13.000 stemmen. We zijn de twee grootste partij van Leuven en verkleinen de kloof met sp.a van 12,4% naar 3,7%. Ten opzichte van de vorige gemeenteraadsverkiezingen hebben we nog 2.240 meer Leuvenaars kunnen overtuigen en veroveren zo 2 extra zetels in de gemeenteraad. Een resultaat dat ronduit historisch is voor het Vlaams-nationalisme in Leuven. We zijn dan ook bijzonder fier op het vertrouwen van bijna 1 op de 4 Leuvenaars! 

Deze overwinning behoort toe aan jullie, supporters, leden en Leuvenaars. Ik wil jullie graag bedanken voor jullie steun. Jullie hebben deze campagne gedragen door mee affiches te plakken, tuinborden te zetten, vrienden te overtuigen of gewoon aanwezig te zijn op enkele van onze evenementen!

Maar de verkiezingen hebben ook een belangrijke vraag beantwoord. Of je met een propere en positieve campagne, nieuwe ideeën en een ijzersterk team een historisch rood bastion kan doen wankelen. 

En dat antwoord is oorverdovend, 50 jaar na Leuven Vlaams: kleurt Leuven weer Vlaams

Een antwoord dat kwam van jong en oud, blank en gekleurd, stamboek én nieuwe Leuvenaars. Wij zullen naar hen allemaal luisteren, vandaag, maar ook morgen. 

En ik ben uiteraard erg trots op ons team. Ik was vereerd lijsttrekker te mogen zijn van een ploeg van kampioenen. Elk van onze 47 kandidaten heeft zich op zijn of haar unieke wijze ingezet voor dit fantastisch resultaat. 

De verliezende partijen, CD&V en sp.a, hebben ervoor gekozen geen rekening te houden met ons resultaat en hetzelfde verhaal verder te zetten, aangevuld met de andere winnaar Groen. De centrumrechtse kiezers van de CD&V helpen zo ongewild een rood-groene bestuursploeg in het zadel. 

Leuven had nood aan een andere coalitie en dit is absoluut geen evidente coalitie. We zijn met veel die hoopten op een andere evolutie. 

Maar onze kiezers, verenigingen, de universiteit, buurtcomités en onze bedrijven mogen op mij blijven rekenen. Wij zullen erover waken dat Leuven niet in die richting gaat die we vrezen. Wij staan voor de redelijkheid en die zullen we met passie verdedigen de volgende 6 jaar.
 

In het belang van onze stad, zullen we als grootste oppositiepartij, constructieve oppositie voeren. Op ons kan u ook de volgende 6 jaar rekenen. Wij hopen dat we ook op u kunnen blijven tellen.

 

Lorin Parys, lijsttrekker N-VA Leuven

Johan Schoofs, voorzitter N-VA Leuven

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is