N-VA vraagt intrekking van gemeenteraadsbesluit over de verkaveling Genadeweg.

Op 31 augustus 2023, over deze onderwerpen: Ruimtelijke ordening

N-VA Leuven verneemt in de media dat het tweede advies van de dienst Waterlopen van de Provincie over de omgevingsvergunning voor de verkaveling aan de Genadeweg opnieuw ongunstig zal zijn. Hierdoor kan de verkaveling niet door gaan.

Fractieleider en lijstrekker Zeger Debyser: “In de commissie ruimtelijke ordening van donderdag klonk het nochtans nog dat na overleg met de diensten een gunstig advies onderweg was. In de gemeenteraad maandagavond beweerde schepen Devlies nog geen tweede advies te hebben. Uit mailverkeer blijkt echter overduidelijk dat de schepen reeds maandagnamiddag op de hoogte werd gesteld dat ook het tweede advies ongunstig zou zijn. Toch liet hij de gemeenteraad stemmen over de wegenis en de rooilijn in dit dossier ondanks zwaar verzet van de oppositie.

Waarom heeft de schepen deze belangrijke informatie achtergehouden voor de raadsleden? Dit is niet transparant en schaadt het vertrouwen. We vragen uitleg van de schepen en de onmiddellijke intrekking van het betreffende gemeenteraadsbesluit over de wegenis.”

Contacteer:

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser: 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is