N-VA Leuven vraagt dringende oplossing voor verkeerschaos in de Domeinstraat in Kessel-Lo

Op 8 september 2023, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Terwijl N-VA Leuven de pijnpunten van het circulatieplan in Kessel-lo aan het oplijsten is, doet ze een oproep om alvast de verkeerschaos in de Domeinstraat dringend op te lossen. In het weekend komen voetbalsupporters in de straat parkeren en dit leidt tot gevaarlijke situaties. Het circulatieplan heeft de verkeerssituatie nog verslechterd. N-VA steunt de bewoners in hun vraag voor een oplossing.

Fractieleider en lijsttrekker Zeger Debyser: “In het provinciaal domein zijn er in het weekend regelmatig sportwedstrijden van jongerenclubs. De supporters parkeren in de aanpalende straten. De parkeerdruk is daar zo groot, dat de bezoekers ook parkeren voor inritten en de bushalte, wat de nodige problemen met zich meebrengt. Het circulatieplan heeft de verkeerssituatie nog verslechterd.”

Raadslid Fred Debrun: “Sinds de invoering van het circulatieplan van Kessel-lo is er geschrankt parkeren ingevoerd en door het afsluiten van de Wilselsesteenweg is er ook nog eens bijkomend verkeer. Dit maakt dat het nu erger is dan voorheen en bijna elk weekend moeten wagens of bussen over het fietspad of voetpad rijden om de geparkeerde auto’s te passeren. Het komt ook geregeld voor dat de bus niet meer voorbij kan en de straat volledig geblokkeerd is. Het voorbije weekend is de politie dan ook mogen uitrukken om de problemen op te lossen.”

Raadslid Debby Appermans: “De bewoners zijn deze situatie beu en zijn reeds meermaals in gesprek gegaan met het stadsbestuur. Ze vragen om op de straat belijning aan te brengen om de parkeerplaatsen aan te duiden. Zo kan de ruimte optimaal benut worden en is het voor de bezoekers toch duidelijk dat de inritten en bushalte gevrijwaard moeten worden. Het lijkt ook aangewezen om met de voetbalclubs in gesprek te gaan. Op de parking staan vaak meerdere bussen geparkeerd. Wanneer deze wat verder zouden parkeren na het afzetten van de jongeren, zouden er al heel wat extra parkeerplaatsen zijn voor de bezoekers. Op de gemeenteraad van augustus heb ik gevraagd om in de Domeinstraat borden te plaatsen die aangeven dat de parkeersituatie gewijzigd is, maar de schepen wou hier toen niet op ingaan. Hopelijk neemt de schepen de verzuchtingen van de bewoners ernstig neemt en komt hij snel met een oplossing.”

Contacteer:

  • Fractievoorzitter en lijsttrekker Zeger Debyser: 0491/22 71 52 - zeger.debyser [at] leuven.be
  • Gemeenteraadslid Debby Appermans: debby.appermans [at] n-va.be
  • Gemeenteraadslid Fred Debrun: 0472 96 11 94 - fred.debrun [at] n-va.be

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is