Lorin Parys

Leuvense wortels

Ik ben geboren in Leuven, getrouwd met Bart en papa van twee pleegkindjes en een adoptiedochter. Ik ben apetrots op mijn Leuvense wortels die zelfs helemaal tot in de 17de eeuw strekken. Zelf heb ik in Kessel-Lo gewoond en woon ik nu in Leuven centrum vlakbij Sint-Rafaël waar ik geboren ben, in het huis waar één van mijn grootooms in 1895 woonde. Dat is niet zo gek ver van het Sint-Pieterscollege waar ik naar school ging - en dichtbij de scholen waar mijn oudste kinderen nu met plezier naartoe gaan, Paridaens en Windekind. Ik ben 12 jaar scout en vijf jaar leider geweest bij een scouts in het Leuvense en heb hier ook gestudeerd. En in 2014 heb ik samen met een vennoot een café op de Oude Markt uitgebaat, De Fabriek. Kortom, Leuven is altijd de stad van mijn hart geweest.

 

Omzwervingen

Eerst heb ik rechten gestudeerd aan de Université de Namur, de KU Leuven en aan de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Daarna ben ik de wereld verder gaan verkennen in New York. Daar heb ik een LL.M. gehaald aan de New York University School of Law. En ben ik een aantal jaren blijven plakken als advocaat. Een keer terug in Leuven ben ik gaan studeren voor een MBA aan de Vlerick School. Later heb ik Flanders DC opgericht, dat creatieve sectoren zoals mode en design ondersteunt en in Leuven is gehuisvest. En om het helemaal divers te maken ben ik ook woordvoerder geweest bij een Vlaams minister, actief in vastgoed en operationeel directeur van Club Brugge. Vandaag ben ik Volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement en heb ik samen met mijn man een optiekzaak. 

 

Vrije tijd

In mijn vrije tijd zet ik me als vrijwilliger in bij een aantal raden van bestuur van sociale en andere organisaties. Ik ben lid van de raad van bestuur van Centrummanagement Leuven vzw. Maar ik zetel ook in de raad van bestuur van Bednet vzw in Leuven, een organisatie die langdurig zieke kinderen via ICT les laat volgen met hun klas. Tenslotte zet ik me ook in met advies voor een kinderdagverblijf in Leuven. 

Ontspannen, dat is afspreken met vrienden om in één van de Leuvense restaurants te gaan eten of iets gaan drinken. Een dagje uit met de kinderen. Zwemmen, lopen of fietsen met de betere helft. Of een nieuwe bestemming ontdekken op vakantie.

Meer info: www.lorinparys.be