Jan Paesen

Jan is geboren in Leuven en woonde lange tijd in Zaventem. Samen met zijn vrouw en drie kinderen is hij momenteel woonachtig in Heverlee. Daarnaast is hij trotse grootvader van twee kleinkinderen. Jan is reeds sinds zijn 16e actief binnen de Volksunie, de voorloper van de N-VA. Na zijn studies bleef hij zoals vele andere Leuvenaren ‘plakken’ in zijn studentenstad.

Na het behalen van een diploma in de arbeids- en organisatiepsychologie, ging Jan aan de slag bij de KU Leuven. Sinds 1979 vervulde hij verschillende functies binnen de dienst personeelszaken, de dienst informatica en de stafdiensten van het algemeen beheer. Hij stond onder andere aan de basis van het uitwerken en de realisatie van het fietsproject van de KU Leuven. Samen met zijn collega’s zorgde Jan ervoor dat er ondertussen meer dan 4.000 fietsen van de universiteit rondrijden in de Dijlestad.

Vanaf 14 oktober 2018 wil Jan volledig gaan voor duurzame mobiliteit in de stad met een ecologisch en economisch evenwicht. In de toekomst heeft Leuven nood aan een sociaal bestuur, in plaats van een socialistisch bestuur. Er moet zorgzaam omgegaan worden met belastinggeld. Volgens Jan moet je eerst welvaart creëren alvorens je het kan herverdelen.  Een stads die schulden maakt om allerhande subsidies te verdelen bestuurt niet duurzaam.