Carine Rummens

Carine mag zich een echte “Leuvenares” noemen, “een Leuvenes” zoals we in Leuven zeggen, ook al waren haar beide ouders uit Tienen afkomstig. In 1959, toen haar vader onderwijzer werd in het Koninklijk Atheneum (K.A.), kwamen haar ouders in de Halfmaartstraat in Leuven wonen. Twee jaar later zag Carine zelf het levenslicht.

Ze vond haar man in Leuven en volgde hem na haar huwelijk richting Duitsland waar ze mama werd van twee kinderen. In 1991 keerde ze terug richting het Leuvense. Ondertussen zijn de kinderen de deur uit, en werd Carine ook oma van drie kleinkinderen. Naast kinderen en kleinkinderen, lopen bij Carine thuis ook twee hondjes rond. Ze is ook trotse eigenaar van de 19-jarige (!) goudvis René.

De invoering van het circulatieplan bracht heel wat extra verkeer in de Dekenstraat, waar Carine woont. Het verkeer is er met 300% toegenomen!  Ze kon het niet laten om haar ongenoegen duidelijk te maken op Facebook. “De lokale politici van N-VA zoals Zeger Debyser, Hilde De Troyer en Frieda Aerts luisterden wel naar haar zorgen. Ik was dan ook vereerd toen Lorin Parys me vroeg mee te helpen in de plaatselijke politiek”, vertelt Carine. Lang heeft ze daarover niet moeten nadenken.

Samen met N-VA wil ze werken aan een Leuven waar iedereen zich goed voelt, waar iedereen zijn mening mag geven. Een stad waar het leuk is om te wonen, werken, sporten en andere hobby’s uit te voeren. Een Leuven creëren dat uitnodigt om te winkelen, te genieten van de horeca … een echte toeristisch trekpleister maken van deze eeuwenoude stad.