Wie moet de socialisten kloppen?

Op 8 december 2015, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Het post-Tobback-tijdperk genereert heel wat kansen, ook voor andere partijen. Met een sterk boegbeeld hoopt de concurrentie in 2018 wat te kunnen forceren. Open Vld rekent daarvoor wellicht op oude getrouwe Rik Daems. CD&V hoopt na een kwarteeuw de scepter weer over te nemen van de socialisten, maar of dat door Carl Devlies, Karin Brouwers of nog iemand anders moet gebeuren, is nog verre van duidelijk.

Bij N-VA evenmin. De partij is momenteel de op een na grootste in Leuven, maar hun plaatselijke kopstuk Danny Pieters verruilde de politiek voor de universiteit. Parlementsleden Lorin Parys en Renate Hufkens zijn kanshebbers, net zoals fractieleider Zeger Debyser, maar de Leuvense N-VA houdt eveneens haar oostelijke flank in de gaten. Als iemand de sp.a nu kan kloppen, dan misschien wel Theo Francken uit het naburige Lubbeek.

Ook Groen overweegt haar kansen uiterst nauwkeurig. De partij haalde in het Leuvense liefst 20 procent bij de Vlaamse en federale verkiezingen en ziet zichzelf dus als prominent uitdager.

AVB De Morgen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is