N-VA Leuven verjongt en vernieuwt bestuur

Op 10 mei 2016, over deze onderwerpen: Verkiezingen

N-VA Leuven verjongt en vernieuwt bestuur, Johan Schoofs nieuwe voorzitter.

De leden van de Leuvense N-VA afdeling hadden Johan Schoofs al gekozen als nieuwe voorzitter en hebben nu ook hun bestuursfuncties ingevuld.

Johan Schoofs is 45 en communicatiemanager bij een Vlaams accountantskantoor. “Ik ben blij met de duidelijke steun van alle leden en trots op de sterke ploeg die in Leuven klaar staat,” zegt de kersverse voorzitter, “We hebben nu ook een nieuw en verjongd bestuur met sterke mensen op alle bestuursfuncties.” Schoofs ziet in zijn ploeg van 29 Leuvenaars een dwarsdoorsnede van Leuven: jong en oud, bedienden, studenten, ambtenaren,  gepensioneerden en ondernemers. “Allemaal springen ze in de bres om Leuven te bevrijden van meer dan 20 jaar socialisme en dat doen we met frisse ideeën en concrete plannen”, aldus de voorzitter die daarbij verwijst naar het N-VA handelsplan uit 2015 en het mobiliteitsplan dat vorig week voorgesteld is.

Schoofs volgt Stijn Lemmens op, die ad interim voorzitter was, en opnieuw ondervoorzitter wordt. Het nieuwe team is voor drie jaar verkozen.  

Het N-VA Leuven bestuur bestaat voortaan uit:

Issmael Bentoutouh (vlootinspecteur), Hilde De Troyer (verpleegster), Evert Decoster (parlementair medewerker), Didier Desmyter (softwarearchitect), Katrien Houtmeyers (onderneemster), Patrick Lagae (leerkracht), Stijn Lemmens (IT specialist), Johan Schoofs (communicatiemanager), Jef Schrooten (stafmedewerker), Eric Sleeckx (innovatiespecialist), Liesbeth Stroobandt (parlementair medewerker Justitie), Cengiz Tüzün (doctoraatsstudent), Lieven Vanpoucke (medewerker Luisterpuntbibliotheek), Lies Verlinden (kabinetsmedewerker) en Walter Vuerstaek (chauffeur).

Daarnaast maken alle mandatarissen deel uit van het nieuwe bestuur. Lorin Parys is ondernemer, Vlaams volksvertegenwoordiger en peter van de afdeling, Renate Hufkens is Kamerlid, gemeenteraadslid en voorzitter van de commissie veiligheid, Zeger Debyser is professor aan de KU Leuven en fractieleider. Vanuit de gemeenteraad zetelen Frieda Aerts (gepensioneerde), Katelijne Dedeurwaerder (docent Nederlands), Fred Debrun (gepensioneerde), Tine Eerlingen (ir. architecte), Gunther Rens (leraar), Griet Valgaeren (ambtenaar) en Karen Van Herck (kabinetsmedewerker).

Erwin Verbeken (historicus) en Tine Vanderwee (ambtenaar) zetelen vanuit de OCMW  Raad. Johan De Haes (gezondheidsexpert) vanuit de provincieraad.

‘Daarmee hebben we een sterke bestuursploeg voor de volgende drie jaar. Maar N-VA Leuven heeft ook een groot en groeiend ledenbestand nodig met honderden leden. Iedereen die zich geroepen voelt om mee te schrijven aan ons verhaal, is welkom,’ besluit Schoofs.

Meer info:

Johan Schoofs

T. 0478 58 18 20

E. johan.schoofs [at] n-va.be

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is