N-VA Leuven lanceert Circulatie Kafka

Op 11 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit

Meldpunt absurditeiten circulatieplan geeft Leuvenaar stem. N-VA Leuven lanceert Circulatie Kafka.

Op een persconferentie vandaag heeft het stadsbestuur meer informatie gegeven over haar nieuwe circulatieplan. N-VA Leuven heeft het plan al eerder ‘gebuisd.’ “Vandaag krijgen we mails en telefoons van ongeruste burgers die absurde situaties melden. Daarom lanceren we vanaf morgen een meldpunt Circulatie Kafka op de website van N-VA Leuven. Elke Leuvenaar kan daar met zijn vragen en opmerkingen over het nieuwe circulatieplan terecht,” zegt Lorin Parys. “Omdat we letterlijk de stem van de Leuvenaar willen zijn, zullen onze gemeenteraadsleden dan alle relevante vragen rechtstreeks in de gemeenteraad stellen aan het college. We hopen dat het stadsbestuur op die manier inziet dat hun plan niet deugt,” vult Zeger Debyser aan.

Een paar voorbeelden van absurde situaties:

  1. Auto’s mogen niet langer uit de Wagenstraat en Pelgrimstraat de Brusselsestraat op rijden. Maar je kan in de Pelgrimstraat wel aan twee kanten parkeren waardoor de enige manier om de straat te verlaten een paar honderd meter achteruitrijden is en achteruit afdraaien op het Sint-Jacobsplein. Een bijzonder gevaarlijke situatie.
  2. Als buurtbewoners die situatie aankaarten in  een mail, krijgen ze twee maanden geleden te horen dat het probleem wordt ‘bekeken in een werkgroep’. Er volgt geen verdere opvolging of communicatie en aan het probleem wordt niet verholpen. Nochtans heeft de stad extra mensen aangeworven om net die communicatie te verzorgen. We krijgen ook berichten van mensen die naar het stadskantoor gaan met vragen maar niemand te spreken krijgen die hen kan antwoorden.
  3. Bewoners laten weten dat ze vrezen voor zware overlast, bijvoorbeeld  in de Van Montstraat, op het Artoisplein en de Ring in het algemeen.
  4. Er is onduidelijkheid of er één of meerdere nummerplaten aan één garage kunnen gelinkt worden, een juridisch probleem aangezien iedereen recht heeft op het ‘ongestoord genot’ van zijn eigendom.
  5. Handelaars laten weten twee winkelpunten in Leuven te hebben in zones met verschillende levertijden. Een daarvan woont dan nog in een andere zone en heeft een opslagplaats in nog een andere zone, wat het hem een pak moeilijker maakt.

“Hier is maar één conclusie: deze coalitie, met sp.a op kop, heeft met het circulatieplan een probleem gecreëerd dat er nog niet was voor de Leuvenaar. En dat uit pure paniek om niet nog meer stemmen aan Groen te verliezen,” besluit Lorin Parys.

Zeger Debyser: “Dus, wordt u ook geconfronteerd met onzinnige omwegen, of ronduit gevaarlijke verkeerssituaties? Wacht u als voetganger nog steeds op veilige zebrapaden? Zoekt u als fietser tevergeefs een veilige verbinding tussen de aangelegde fietsstraten? Kan u nog maar moeilijk parkeren in de eigen garage, lijdt uw zaak onder de gevolgen van het nieuwe circulatieplan of krijgt u geen antwoorden van de stad op uw vragen? Laat het ons weten.”

 

Meldpunt Circulatie Kafka op de website van N-VA Leuven 

 

Contacteer

Zeger Debyser, zeger.debyser [at] n-va.be, 0491 22 71 52

Lorin Parys, lorin.parys [at] n-va.be, 0476 45 34 01

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is